epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Kazuo Ishiguro kommer med en ny roman!

Publicerad 2020-09-28 18:28:06 i Allmänt,

Klara och solen är Kazuo Ishiguros första roman sedan han fick Nobelpriset i litteratur 2017. Boken släpps globalt (inklusive Wahlström & Widstrand i Sverige) den 2 mars 2021. Romanen heter Klara and The Sun i original och Niclas Hval översätter.
– Det är inte ofta man får så här helgjutna romaner i sin hand. Det är tydligt att Kazuo Ishiguro är en verklig mästare och att det går att skriva fantastiska romaner efter ett Nobelpris. Klara och solen är tidlös och samtidigt häpnadsväckande aktuell, säger Maria Såthe, förläggare och litterär chef på Wahlström & Widstrand, i ett pressmeddelande.
”Från sin plats i butiken som är specialiserad på artificiella vänner observerar Klara – en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga – noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten att hennes liv ska förändras för gott väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor”, skriver W&W.
 
Källa
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela