epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

När vi var fåglar

Publicerad 2023-11-28 13:20:24 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Ayanna Lloyd Banwos debutroman heter När vi var fåglar. Vi får möta Darwin som växt upp som rastafari, men som lämnar sitt hem för att ta ett jobb inne i stan - på en kyrkogård, vilket räknas som orent för en rastafari. Hans mamma är emot det, men Darwin menar att de måste ju få mat på bordet. Yejide tillhör en en släkt av matriarker, som haft förmågan att känna av de döda och att hjälpa dom till ro. Deras öden kommer att mötas och de kommer att vara tvungna att möta både det förflutna som framtiden, samtidigt som Darwin också måste hålla sig vid liv för det är några som är efter honom för att döda honom. 
 
 
 
En spökberättelse. En thriller. En kärlekshistoria. Så har denna roman blivit beskriven. Det stämmer, den är allt detta, vilket gör den till en fängslande bok, en bok med magisk realism där verklighet och fantasi blandas, liksom död och liv. Det var längesedan jag läste en sådan här fängslande bok!
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela