Livsviktigt

Bilder / Böcker, Livet, Livsviktigt / Permalink / 0
 
 
Visst är det så! Mitt liv skulle ha varit mycket fattigt och....simpelt utan böcker. Ja, de kostar, men de ger tillbaka mer än summan av vad de kostar! Böcker är föda för själen och således lika nödvändig som fysisk föda, annars är vi bara varelser utan ett levande inre liv.

Roligt i postfacket

Allmänt, Bilder / Böcker, Läsglädje / Permalink / 1
 
 
Roligt i postfacket nu några dagar! Lucinda Rileys De sju systrarna, Schulmans och Eklunds Tid och Rum, samt senaste Clancy/Greaneyboken Dödlig kod, som jag för tillfället håller på att läsa.

Spinoff till Outlanderserien

Allmänt, Bokrecension / Armén, England, Ensamhet, Irland, Kärlek, Längtan, Mod, Skottland, Svårigheter, Äventyr / Permalink / 0
 
 
Diana Gabaldon har skrivit den populära Outlander-serien och den här boken, Fången från Skottland (Bookmark, 2017), som jag nu har läst är den tredje delen i en spinoff-serie som handlar om lord John Grey.
 
Det skottska upproret har slagits ner och Jamie Frasier lever som villkorligt frigiven krigsfånge på en gård i Helwater, där han under antaget namn arbetar somm stalldräng. Lord John Grey å sin sida försöker att fånga in och ställa inför krigsrätt en korrumperad man, högt upp i hierarkin. På märkliga vägar möts dessa män igen, Fraser och Grey, då de tillsammans ska lösa mysteriet.
 
Jag hade fått veta att jag kunde läsa den här boken utan att ha läst de andra i spinoffserien. Det kanske stämmer, men det hade verkligen varit bra om jag läst de första böckerna i Outlanderserien! För inte förstod jag mycket. Faktum är att jag inte kunde fortsätta att läsa, eftersom det kändes som om jag famlade i dimma och inte visste vilken väg jag skulle gå.  Jag blev less på alla antydningar där man antogs veta vad som hade hänt, vem personen var, osv. Handlingen är spännande, språket dugligt, så det är synd att jag inte förstod något, bara för att jag inte läst de tidigare böckerna.
 
Läs gärna både Outlanderserien och denna spinoffserie - men läs i ordning! 
 
 
Till top