Fuckboy

Allmänt, Bokrecension / Dejting, Förväntan, Glädje, Känslor, Kärlek, Livet / Permalink / 1
 
 
 
Cecilia Salamon har skrivit en handbok i konsten att dejta, som heter Fuckboy (Bookmark, 2018). Boken är liksom en karta att orientera sig med i dejtinglandskapet. Det handlar om destruktiva dejtingmönster, om olika fuckboys personligheter och om seglivade myter om relationer och dejter. På ett enkelt och humoristiskt språk så ger Salamon en klarare bild av dejtingdjungeln. Jag skrattar gott ibland, svär av indignation eller ler igenkännande. 
 
I boken finns också praktiska tips, det finns sidor man kan anteckna på, riva ut och spara. Jag tyckte mycket om att läsa den här boken och jag tror att den kan vara till hjälp för tjejer när det gäller att dejta.
 
Fast ibland kände jag bara; oj så mycket att komma ihåg, att veta, att förhålla sig till! Det verkar krångligt att dejta, men med den här handboken blir det nog lättare.
 

Vanishing Games

Allmänt, Bokrecension / Action, Asien, Boktips, Död, Läsare, Läsupplevelse, Mord, Svårigheter / Permalink / 0
 
 
Precis som Ghostman är Roger Hobbs uppföljare Vanishing Games en actionfylld bladvändare. Återigen får vi följa Jack på möjliga och omöjliga uppdrag. Den här gången får han ett mejl från sin lärare, mentor och bästa vän Angela som verkar vara i fara. Ett juvelerarrån har gått snett och dessutom verkar båten som smugglade ädelstenarna även ha burit med sig någonting mer, någonting oerhört mycket värdefullare.
 
Jack måste resa runt hela jorden för att kunna hjälpa henne och när han väl kommer fram, så är risken stor att han går in i ett bakhåll. Man kan ju inte vara världens bästa tjuv och aldrig skaffa sig fiender. Jack tar i alla fall risken och beger sig till Hongkong. 
 
Spänn på er säkerhetsbältet och ha det på under hela resans gång, för kulor viner, racerbåtar fräser som skållade råttor över havet och blodet regnar över varje sida.
 

George R R Martin släpper en ny bok!

Allmänt, Boktips / George R R Martin, Längtan, Läsglädje, Läsning, Läsupplevelse / Permalink / 0
 
 
 
George R R Martin släpper en ny bok i november i år. Den heter Fire and Blood och utspelar sig 300 år innan händelserna i Sagan om Is och Eld. Fire and Blood  som är den första av två planerade volymer, är Targaryens definitiva historia i Westeros. Man får läsa om hur Targaryens kom till makten och förenade de sju kungadömena. 
 
Volymen är rikt illustrerad med över 75 svartvita porträtt och scener. Ett måste för alla Martins-fans!
 
 
Till top