Knausgård kan!

Allmänt, Boktips / Kanusgård, Känslor, Kärlek, Litterära giganter, Livet, Läsupplevelse / Permalink / 1
Karl Ove Knausgårds debutroman heter Ut ur världen och handlar om lärarvikarien Henrik som har tagit ett jobb i norra Norge, i ett litet samhälle med endast omrking 300 invånare. Plötsligt inser han att han har blivit kär i en av sina elever, som bara är 13 år. 
 
Efter nästan 50 sidor kunde jag inte fortsätta läsa boken för den är ganska tjock ock tung, över 700 sidor. Jag fick så ont i nacken, med kraftig smärta och illamående. Har varit helt sängliggande idag, samt att jag inte sov något alls natten som var. Det är så synd, för Knausgårds språk är något helt enastående! Det finns ju nästan ett oändligt antal ord och att hitta rätt ord för att beskriva varje tanke och känsla i en människa är inte alls lätt - men Knausgård klarar det galant! 
 
 
Ni kära läsare får gärna läsa boken och sedan återberätta för mig, fast å andra sidan är det som om att be någon beskriva i ord ens älsklingsrätt när man är hungrig.

Knausgård

Allmänt, Boktips / Böcker, Läsare, Läsglädje / Permalink / 0
Jag har haft den här boken ståendes länge i bokhyllan, men nu är det dags. Har inga förväntningar, vilket brukar vara en av förutsättningarna för en riktigt bra läsupplevelse.
 
 

Begynnelse

Allmänt, Bokrecension / Andlig, Katolska kyrkan, Kyrkan, Mord, Politik, Påven, Religion, Spanien, Vetenskap / Permalink / 0
Så har jag då läst ut Dan Browns Begynnelse. Precis som alla andra av hans Robert Langdon-thrillers så är det full fart från början. RobertLangdon blir inbjuden till ett event på Guggenheimmuseét som hans vän och forne student Edmond Kirsch, en 40-årig miljardär som blivit världskänd för sina uppfinningar och djärva förutsägelser, där Krisch ska avslöjande en omvälvande vetenskaplig upptäckt. Han hävdar att han har hittat svaren på mänsklighetens grundläggande frågor; varifrån kommer vi och vart är vi på väg? Men under eventet händer någonting som gör klart för hela världen att det finns någon eller några som är beredd att gå hur långt som helst för att hindra Edmond Kirschs avslöjande. Langdon finner sig vara på flykt och hotad till livet, tillsammans med museéts chef Ambra Vidal.
 
 
Är du en Robert Langdon-fan ska du absolut läsa denna!
 
 
Brown skriver initierat om flera olika vetenskapliga frågor och det är en fröjd att läsa om man som jag är vetgirig och nyfiken på det mesta här i världen. Visst, det är ingen djupare litteratur, men ändå väcker den djuplodande frågor som hör till det filosofisk-religiösa facket. Är du en Robert Langdon-fan ska du absolut läsa denna!
Till top