Bokrea-fynd

Allmänt, Boktips / Bokrea, Boktips, Böcker / Permalink / 1
 
  
 
 
 

  
 
 
 
Swede Hollow, Fantastiska kartor, Krim tillhör oss, Begynnelse, Rök, Två systrar; dessa sex böcker blev det att jag inhandlade, precis enligt planerna. Fast sen tillkom några böcker till en vän. Det har blivit mycket böcker på sistone, men nu ska jag ha köpstopp! Jo, jag vet att jag sagt det förut, men....
 
Utbudet var nog lite bättre än väntat och dessutom inte så många billiga rea-upplagor. Jag köpte Rök för att jag har börjat intressera mig mer för fantasy-genren, Begynnelse köpte jag för att ha något mer underhållande och lättläst. Fantastiska kartor,  Krim tillhör oss och Två systrar köpte jag för att stilla min nyfikenhet på livet och tillvaron - min vetgirighet är utan gräns. Swede Hollow kan också räknas dit även om det är en roman.
 
Men det var sista gången jag fysiskt var på Bokrean. Min Asperger-hjärna klarar inte av det. Jag vet ju det, men glömmer från år till år och dessutom vill jag ju så gärna dit....men nu är det slut på det. Jag kommer att beställa på nätet hädanefter. 
 
 
 
 
 
 

Att äta kakan och ha den kvar

Allmänt / Barndom, Böcker, Fantasi, Förväntan, Glädje, Livet, Michael Ende / Permalink / 0
 
 
Det är ljuvligt att hitta en välsmakande kaka; man känner hur den smälter på tungan och smakerna exploderar i munnen och man suckar av ren njutning. Man vill både äta upp den välsmakande kakan och ha den kvar. Vilket dilemma, för det går ju inte!
 
Just precis så är det ibland med böcker och jag läser just en sådan bok nu. Jag läser sakta, smakar på varje ord, vill inte att boken ska ta slut för fort. Det pirrar i kroppen av spänning när jag tar upp boken och när jag inte läser, är mina tankar hos boken och dess handling ändå. Det var längesedan kak-fenomenet var så här starkt, men det kanske också har att göra med att en stor dos nostalgi är inblandad; det känns precis som när jag var barn och läste en jättebra bok, precis samma känsla!
 
Vilken bok det är? Ja, det är en av Michael Endes böcker. Momo och kampen om tiden läste jag som barn, däremot har jag inte läst Den oändliga historien, så det är den jag läser nu. 
 
Som sagt, det är ett svårt dilemma när man både vill äta kakan och ha den kvar!

Bokrea-strategi, del 2

Allmänt / Bokrea, Böcker, Litteratur / Permalink / 0
 
 
 
Jag har skrivit ett inlägg tidigare om bokrea-strategi och lovade att återkomma i ämnet. Jag tänkte nämligen att jag skulle dela med mig av några tankar om vilken strategi man kan ha när man ska köpa böcker på bokrean. Jag skrev tidigare att dagens utbud är sämre och det håller jag fast vid. Av den andledningen hade jag faktiskt inte tänkt köpa något alls på rean, utan hade beställt "vanliga" böcker från en känd onlinebokhandel. Jo tjena, som om jag skulle kunna låta bli bokrean! Vad tänkte jag på egentligen?! Böcker är ju en del av mig, hur skulle jag kunna avstå?!
 
Nåväl, jag har i alla fall en strategi, måhända självklar för en del. I år ska jag (försöka) att bara köpa de böcker jag verkligen vill ha, inte köpa några bara för att de skulle vara roligt att äga eller för att man "bör" ha läst dom. För cirka 20 år sedan köpte jag allt som jag såg som jag tyckte verkade intressant, vilket ju också ledde till en del bottennapp. Kanske har det med åldern att göra, kanske har det att göra med att man får andra läsvanor (förmodligen en kombination av båda), men nu gör jag inte så längre. Jag kan behärska mig på ett annat sätt och inte frossa i bokköp. Jag tittar igenom bokrea-katalogen noggrant flera gånger och skriver upp de som verkar intressanta. Sedan går jag igenom listan, stryker, kanske lägger till. Listan gås igenom flera gånger tills jag är säker på min sak. Det blir inte 10-15 böcker numera, men minst 5 (typ...ish) i alla fall. Just nu står det 6 böcker på min lista och har gjort det några dagar, så det verkar bli dessa böcker jag köper. Listan är inte gjuten i cement på något sätt, utan kan ändras när jag väl är på plats. Man kan ju vilja ha en viss bok, men när man väl håller den i handen, bläddrar i den, så kanske den inte alls verkar intressant. 
 
Fast egentligen har jag lärt mig att jag inte alls kan ha en strategi, i alla fall inte förvänta mig att jag ska följa den till punkt och pricka. Jag älskar nämligen litteratur, att läsa är för mig som syret är för lungorna. Jag kanske faller pladask för någon eller några böcker, som inte alls står på min lista. Det kan mycket väl sluta med att jag lika fullt kommer hem med 10 böcker. Det är ju lilla julfaton!
Till top