epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Konspirationen

Publicerad 2024-03-21 15:01:04 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Lee Childs karaktär Jack Reacher är välkänd även utanför bokvärlden, då filmatiseringar gjorts av denna populära figur. Konspirationen har Lee skrivit tillsammans med sin bror Andrew Child. Varför vet jag faktiskt inte. Jag menar, varför inte börja på en ny serie tillsammans? Det känns lite märkligt att helt plötsligt ha en medförfattare i en serie som man redan skrivit många böcker av. 
 
 
 
I denna bok sitter Jack Reacher på en buss när någonting sfäriskt flyger förbi bussfönstret. Busschauffören upptäcker till sin förskräckelse att det är ett människohuvud. Alla tror att kvinnan begick självmord, men det är bara Jack Reacher som vet sanningen; att hon blev knuffad. När Reacher kliver av bussen börjar ännu ett äventyr i sann Reacher-anda. Den här gången måste han tampas med en konspiration som når högt upp i stadens maktelit. 
 
Jag vet inte hur många Reacher-böcker bröderna skrivit tillsammans, men jag vet att det är några stycken i alla fall. Det här är den första jag läst av bröderna och jag tycker mig märka en skillnad från de böcker där Lee är ensam författare. I den här är Jack Reacher mer våldsam eller rättare sagt mindre eller inget samvete alls när han oskadliggjör "bovarna". Han är med våldsam med andra ord och har inget dåligt samvete över det. Jag har inget minne av att Reacher var så här tidigare, som en känslolös hämndängel. Just detta tycker jag drog ner nivån av läsupplevelsen lite. I övrigt är boken en klassisk Reacher-roman, även om jag inte tycker att den tillhör en av de bättre.
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela