epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Gräshoppans år

Publicerad 2024-09-27 20:12:41 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Terry Hayes blev känd för allmänheten med sin roman Jag är Pilgrimen. Nu har hans roman Gräshoppans år kommit ut på svenska. 
 
Kane är inte hans riktiga namn, hans eget namn är hemligt. Kane är en CIA-agent specialiserad att ta sig in i förbjudna och otillgängliga områden. Landsgränser hindrar honom inte, när han går in, gör det han ska och sedan försvinner igen. Men det nya uppdraget som han nu får för honom till gränsområdet mellan Pakistan, Iran och Afghanistan för att få information som kan möjliggöra att förgöra den senaste i raden av farliga islamiska terrorister. Men det som möter Kane är en motståndare som han inte kommer att kunna besegra så lätt.
 
 
Romanen är mycket mer än enbart en spionroman. Ja, visst är det full action och spänning så det räcker och blir över - ibland blir handlingen lite seg - men misströsta inte utan fortsätt att läsa. Det kommer det att vara värt, för handlingen tar en helt oväntad vändning och det är plattan i botten ända till sista sidan.
 
Som spionroman betraktad känns den mer realistisk än vad sådana vanligtvis brukar vara. Här får man se att allt är inte som en James Bond-film, utan även den bästa spion måste böja sig när verkligheten kraschar in i en. Romanen har en mer komplex uppbyggnad, liksom språket och karaktärsbeskrivningarna. Nej, det här är verkligen ingen vanlig spionroman, utan något alldeles eget och nyskapande. Så - läs den! Nu. Avsätt en helg (den är på närmare 800 sidor) och ge dig in i en värld du inte trodde var möjlig!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela