epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Guds barn

Publicerad 2021-10-28 13:24:23 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

”Ett Guds barn, en man inte olik er själv.” (McCarthy, Cormac. ”Guds barn.” Albert Bonniers Förlag, 2015). Så beskriver McCarthy huvudpersonen Lester. Den här boken har också filmatiserats, men jag tycker ni ska läsa boken först och se filmen sedan. 
 
 
 
Lester häktas felaktigt för en våldtäkt, men när han sedan släpps så börjar en nedåtgående spiral i ondskans djup. Vem är kapabel till ondska? Kan en vanlig människa begå onda handlingar och vad krävs i så fall? Guds barn är en knivskarp och koncentrerad berättelse om en depraverad och utstött människa som ställer frågan om varifrån ondskan kommer. Språket är som vanligt hos McCarthy knivskarpt och avskalat, träffande och sant. Själva storyn är faktiskt riktigt tankeväckande och påminner om de otal blöcker som skrevs om 2:a världskrigets fasor och om de människor som utförde dessa fasor. 
 
Boken är inte tjock, men tung ändå - dock inte tungläst. Vi är alla Guds barn, men är vi alla kapabla till ondska?
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela