epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Tills jag hittar dig

Publicerad 2024-05-16 14:16:09 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Harlan Cobens senaste spänningsroman på svenska heter Tills jag hittar dig och handlar om en förälders värsta mardröm; att förlora sitt barn. Inte bara förlora, utan även det att förlora genom ett våldsdåd som mord. Detta blir verklighet för David Burroughs och hans fru. För David blir mardrömmen än mer bisarr när han anklagas och döms för mordet. I fem år sitter han bland de grövsta brottslingarna, tills en dag han får ett besök av sin fd svägerska. Hon visar David ett foto. Ett foto på sonen Matthew, som togs nyligen. Men Matthew är ju död? Samtidigt är pojken på fotot otvivelaktligen Davids son. Nu måste han undersöka vad som hänt, men hur gör man det när man sitter i ett rymnigssäkert fängelse?! Vem vill hjälpa en förälder som sitter i fängelse för att ha mördat sin son på ett brutalt sätt?!
 
 
 
 
Som vanligt har Coben skapat en thriller med oväntade vändningar och med en smärta som skär i ens inre. Jag tycker den här romanen skiljer sig lite från andra som jag läst av de han skrivit. Språket är skarpare, berättarvinkeln genial och spänningen som vanligt olidlig ända tills slutet. Boken skakar om och är en käftsmäll rakt i solar plexus.
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela