epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Kärnpartiet

Publicerad 2019-01-27 15:59:00 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Ett attentat vid Rosenbad, följs av ett stort vatten- och strömavbrott i hela Mälardalen, samt att all kommunikation ligger nere. Det är början på Nils-Petter Löfs senaste bok Kärnpartiet (Whip Media, 2019). Man får följa hur snabbt samhället faller samman, till följd av en sektliknande politisk grupps handlingar.
 
 
Löf har skrivit en roman med starkt utmejslade karaktärer, som visar hur vi människor reagerar olika under en kris. Det är en samtidsskildring av hur tekniken dominerar vårt samhälle, på gott och ont. Hur mycket ska tekniken få styra över våra liv? När slutar vi att bli människor och när börjar vi vara robotar? Vi känner oss trygga, men är egentligen väldigt sårbara i vårt högteknologiska samhälle.
 
Denna roman är tankeväckande och absolut läsvärd!

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela