epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

De brinnande männen

Publicerad 2023-06-29 17:39:10 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Will Schindler har kommit ut med den första delen på svenska av sin serie om Alex Finn och Mattie Paulsen; De brinnande männen. Det börjar att brinna i ett pågående bygge av en skyskrapa. Ett väl sammansvetsat team av brandsoldater går in för att rädda en man de sett på tredje våningen. Men de kommer ut därifrån utan mannen. En kort tid efter branden slutar brandmännen en efter en. Fem år senare blir en man uppbränd på en toalett - och detta på sin bröllopsdag. Några dagar senare blir nästa man uppeldd. Det männen hade gemensamt var att de hade ingått i det team som skulle rädda mannen och som var först på plats vid den stora branden 5 år tidigare. Någon vet vad som hände den dagen. Någon vill hämnas. Frågan är vem? Alex Finn och Mattie Paulsen kämpar mot klockan för att rädda de andra i teamet, samtidigt som de bägge två har personliga problem att hantera.
 
 
 
 
Upplägget är inte ovanliogt, men sättet att berätta är väldigt autentiskt och personligt och det på ett sådant sätt att man ser allt framför sig, att man känner den stickande brandröken, man känner offrens panik, man känner polisens frustration. Språket är rappt, rakt och enkelt och stundtals svidande, stundtals skarpt som en kniv. Det är ett driv i handlingen som gör att man vill läsa hela boken på en gång. Detta är en klassisk brittisk deckare!
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela