epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Hemkomsten

Publicerad 2023-12-21 17:13:36 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Kate Morton har med sin senaste roman Hemkomsten än en gång befäst sin ställning som en av nutidens bästa författare. På självaste julafton 1959, hittas en kvinna och tre av hennes barn döda i den lilla staden Tambilla i södra Australien. Det fjärde barnet, endast några veckor gammalt är spårlöst försvunnet. 
 
 
Nästan 60 år senare åker Jess tillbaka till Austraien från London där hon numera bor, för att ta hand om sin mormor som har hamnat på sjukhus efter ett fall. Av sin arbetsgivare får hon i uppdrag att skriva artiklar med temat hemkomst och det är i samband med detta arbete som Jess mer av en slump snubblar över fakta som visar att det finns ett samband mellan hennes egen familj och den mördade familjen. Ju djupare Jess gräver desto snårigare blir historien och trådarna leder till nutiden och hennes egen familj.
 
Morton briljerar verkligen i denna roman! Språket är mer moget, handlingen mer komplicerad och karaktärerna är så levande, så verkliga att man kommer att bära med sig dom och deras historia resten av sitt liv. Det är inte ofta man får läsa en bok som berör en så mycket och går in i ens innersta på det sätt som Hemkomsten gör! Jag har läst några böcker av Kate Morton tidigare, men denna är den absolut bästa! Hon visar på vad som formar en människa, vilka drivkrafter det finns till olika handlingar, hon tar upp frågor om familj och identitet och hon väver in detta i ett språkdräkt som är lika klar som en fjällbäck.
 
Detta är en bok att försvinna i, att återkomma till och att bära med sig i hjärtat!
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela