epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Mannen som föll i glömska

Publicerad 2023-09-26 09:59:40 i Allmänt,

Mia Ajvide är en författare som jag inte läst förrut. Hennes debutroman som kom ut 2011 heter Mannen som föll i glömska
 
 
En dag känner Jacks fru Aino inte igen honom. Det gör inte hans mamma heller eller hans arbetskamrater. Jack är bortglömd av alla - utom en. Arthur är en granne med Jacks mamma och av någon anledning kan bara han se Jack. I sitt sökande efter svar så upptäcker Jack ett kollektiv av glömda ute i Rinkeby. Det är en stiftelse som har som uppgift att stötta de glömda. En glömd kan vara i vilken ålder, kön eller klass som helst. Nu börjar ett sökande för Jack, ett sökande som inte bara kan ge honom hans liv tillbaka (i bästa fall) utan som även kommer att avslöja hemligheter om hans liv.
 
Vad kan en människa göra för kärleken? Vad kan en människa göra för att överleva? Hur starkt är kollektivets makt? Vad är egentligen att leva? Detta är några frågor som denna bok behandlar.
 
Vilken bok! Man fastnade direkt! Allting sitter, språket, karaktärerna, handlingen - ja, allt! Den här boken slukade jag och jag vill definitivt läsa mer av Mia Ajvide
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela