epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Zonen vi ärvde

Publicerad 2021-12-23 12:04:16 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Fruktan är ett skrivarkollektiv och de har gett ut novellsamlingar om Stockholms undergång. Nu har de gett ut ytterligare en novellsamling med titeln Zonen vi ärvde. Här undersöks och blottläggslivet i Stockholm efter en katastrof. Det är bara spillror kvar efter den en gång så vackra staden. Rötan dödar allt liv. Här lever mutanter, maskinvarelser, överlevare och andra varelser. Här dansar man på kniveggen. Det handlar om att överleva. Men mitt i allt det mörka finns ljus; det finns hopp och kärlek, omtanke och förtröstan. 
 
 
 
Det var väldigt roligt att läsa de olika novellerna som gemensamt skildrar en dystopisk framtid. Kvalitén är hög på alla noveller; språkligt, miljöbeskrivningar och personskildringar. Vi får möta en empatisk AI, en deppad robotsäl och monstruösa varelser som vill slita dig i stycken och äta dig levande. Detta är verkligen något att läsa om man gillar sci fi och skräck.
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela