epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Svart stjärna

Publicerad 2022-04-28 17:13:32 i Allmänt, Bokrecension, Boktips,

Jesper Ersgård och Joakim Ersgård har skrivit den medryckande romanen Svart stjärna. En Boeing 777 från LA till Sverige, försvinner plötsligt när de flyger över Dalarna. Ingen appartur registerar planet, det är spårlöst borta. Thana "Monty" Montgomery har just fått sitt drömjobb och firar med en blöt middag. Fortfarande berusad så rings hon in tidigare till jobbet som hon egentligen inte skulle börja på förrän nästa vecka. Hon sätts på ett plan till Dalarna tillsammans med agenten Henry Jäger och en expert från NASA, Dr Hyman. Men även detta plan försvinner - till en annan planet. Hur skall de ta sig hem? Är passagerarplanet med sina 200 passagerare plus kabinpersonal också här? 
 
 
 
Man får följa Montys och de andras kamp för att överleva i en fientlig, främmande miljö och dessutom försöka komma på hur de oskadda ska ta sig hem.
 
Man sugs in i boken på en gång. Språket är filmiskt, vilket inte är så konstigt då båda författarna har producerat film och skrivit filmmanus. Vissa dialoger känns klyschiga, men på ett charmigt sätt, som man inte stör sig på.
 
Inte förrän jag läst den sista meningen insåg jag att detta bara var den första delen i en serie. Jag kollade om de andra delarna, men de går inte att få tag på i fysisk form.
 
 

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela