epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Fartfylld actionthriller med budskap

Publicerad 2016-10-25 13:14:48 i Allmänt, Bokrecension,

 
 
 
Blown away!
 
Det är så det känns efter att ha läst Markus Luttemans Blodmåne (Bookmark, 2016). Jag trodde att detta skulle vara ännu en i raden av svenska deckare, men det var det verkligen inte (tack och lov!). Istället är det en fartfylld actionthriller med ett viktigt budskap angående utrotningshotade djur; dess handel, de människor som ingår i dessa kriminella nätverk, varför de väljer att göra detta, människor runt omkring som påverkas - och vad man kan göra om man har världens ögon och öron med sig och kan påverka världsopinionen.
 
På Kolmårdens djurpark dödas en sällsynt noshörning - för sitt horns skull. I New York festar Rob Chazey (född Robert Ogneryd) efter en succéartad turné med sitt världsberömda rockband. I Vietnam förbereder en ung man sin födelsedagsfest, som kommer att innehålla en överraskning som får ödesdigra konsekvenser. I Moçambique förbereder sig en familjefar för en jakttur. Det alla i slutändan kommer att ha gemensamt är noshörningshorn.
 
Lutteman väver skickligt ihop de olika personernas berättelser. På ett trovärdigt språk och med en gedigen research, så tecknar han en bild av  den svarta handeln med utrotningshotade arter. En riktig bladvändare - en klyscha, jag vet, men icke desto mindre sann. En actionthriller med ett budskap, som sagt - inte så vanligt måste jag säga, men en glad överraskning.
 
Den enda fråga jag ställer mig är denna; varför har jag inte tidigare läst något av Markus Lutteman? Jag gillar honom skarpt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela