epiloger.blogg.se

En blogg om böcker, om läsande och om kärlek till litteraturen

Rooster Bar

Publicerad 2021-06-15 07:03:23 i Allmänt,

John Grisham är en författare som jag tycker omoch har läst en hel del av. Men jag har insett att han, likom Stephen King, är en något ojämn författare. AV 10 skrivna böcker kanske endast 6 är riktigt bra, de övrigta 4 skulle lika gärna vara oskrivna. 
 
 
 
 
Jag vet inte om Rooster Bar är en sådan bok som skulle kunna vara oskriven, men jag vet att jag inte direkt tyckte om karaktärerna eller handlingen, även om jag tycker om själva miljön, advokatarbetet. Mark, Todd och Zola är juridikstuderande som ska börja sista terminen. Men de är besvikna på utbildningen och när en vän till dom tar livet av sig efter att ha avslöjat en stor bluff som rör juristutbildningarna, så hoppar de av och öppnar egen advokatfirma, fastän de inte tagit examen. De hankar sig fram, men myndigheter, skola och studentlåneinstitut är efter dom. Andra börjar också bli misstänksamma på deras s k advokatbyrå. Hur ska Mark och hans kompanjoner klara av att navigera bland alla blindskär?
 
Uppenbarligen är studiesystemet och sådant som studentlån helt annorlunda uppbyggt i USA, men jag tycker faktiskt dom klagar alldeles för mycket. De måste ju ha vetat i förväg att de skulle få stora studielån och att börja gnälla om det sista terminen är väl lite sent påtänkt. Samma sak angående utbildningen, om den nu är så dålig varför fortsatte dom att gå där då? 
 
Denna bok hör inte till John Grishams bättre alster. Men lite läsvärd är den kanske ändå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på anna.deshnoor@icloud.com och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela