0

Olycksbarnet

Malou von Sivers fortsätter sin familjs berättelse med Olycksbarnet. Axels fru Sara dog när hon födde deras andra barn Edwin och både faderns och morföräldrarna skyller moderns död på honom. Han kallas för Olycksbarnet. Dessutom skriker Edwin hela tiden och inget tycks hjälpa. Axel står inte ut med sonens skrik, dessutom är sorgen av Sara förlamande så Axel tillbringar sin mesta tid i sitt arbetsrum. Ansvaret för barnens, Matilda 5 år och nyfödde Edwin, omvårdnad faller på hembiträdet Ingeborg, som i hemlighet är föräldkad i Axel. Så kommer Hedvig in i familjens liv, men måste slåss om sin make mot ett spöke, och hur gör man det? 
 
 
 
von Sivers fortsätter sitt släktepos på samma klara och tydliga språk, samma inlevelseförmåga och känsloregister som i den första boken Mitt hjärtas oro. Man förstår Axels raseriutbrott, lider med Edwin och ömmar för Matilda, tycker att Ingeborg är naiv men snäll, samt att barnens morföräldrar är kräk.
 
En ytlig ro faller över familjen, men under ytan sjuder det, både i familjen och ute i Europa. Krigets skugga faller även över familjen Silversjö.
Allmänt Bokrecension Andra världskriget Barndom Europa Hat Kamp Kärlek Livet Sverige Svårigheter Tyskland Överklass

Kommentera här: