epiloger.blogg.se

En blogg om böcker, om läsande och om kärlek till litteraturen

Rivers of London

Allmänt, Bokrecension Action, Alkoholism, Deckare, England, Fantasi, Hat, Hämnd, Läsupplevelse, Magi, Mod, Mord Permalink1
Ben Aaronovitch har skrivit en serie deckare om poliskonstapel Peter Grant. Den första boken i serien heter Rivers of London. Grants historia börjar när han ska förhöra ett vittne till ett bestialiskt mord. Det visar sig att vittnet självt är död sedan länge. Grant talar alltså med ett spöke. När han senare går tillbaka till samma plats träffar han en man som kommer att förändra hans poliskarriär på ett oväntat sätt.
 
 
 
Rivers of London är en magisk deckare, en mordhistoria om spöken, vampyrer och flodgudar, en bok om hämd, vrede och hat, men också om rättvisa, empati och vanlig, hederlig mänsklighet. Språket är kvickt och humoristiskt lika mycket som det är träffsäkert och realistiskt. Tycker man om deckare med en dos - fel, med en mycket stor dos - magi, så är detta rätt bok! Till på köpet får man sig en lektion i Londons historia.
 
Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Varje kväll tänkte jag att jag skulle läsa ”bara ett kapitel till”, men det var svårt att slita sig ifrån berättelsen. Den fångade mig pga sin ovanliga utformning och upplägg.
#1 - - Hanneles bokparadis:

har du sett denna:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/08/fran-london-till-havet-med-kanalbat.html

Svar: Nej, men tack för tipset! Tycker om sådana dokumentärer.
Dhana

Till top