epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Ariskt ursprung

Publicerad 2022-06-16 16:44:16 i Allmänt, Boktips,

Jag blir så less på nazister och andra rasister, som ideligen hävdar den ariska rasens överlägsenhet! Det är ju bara att läsa lite historia - och det krävs inte mycket läsning, för bland historiker är detta ett känt faktum - för att inse att arierna var långtifrån blonda och blåögda och kom från Europa. Snarare var de mörka och brunögda och härstammade från områdena ungefär runt nuvarande Iran, Afganistan. Arierna tog sig österut och la under sig nuvarande norra Indien. Jag är adopterad från Indien. Sannolikheten att jag har en eller flera droppar ariskt blod i mina ådror än vad Hitler någonsin hade, är med andra ord ganska hög. Mitt första språk var maharathi, tillhörande den indoariska språkgruppen.
 
 
 
Det finns mycket mer att säga, men jag tycker du ska ta och läsa istället. Läsning ger kunskap och försvårar därmed fördomar. Två boktips följer nedan, men det finns förstås hur mycket som helst att läsa om man vill. 
 
Härskarplanen. Himmlers jakt på det ariska ursprunget. av Heather Pringle
The Story of India av Michael Wood
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela