epiloger.blogg.se

Det enda viktiga i en bok är den betydelse den har för dig!

Uppmaning och uppmuntran för socialister

Publicerad 2018-05-12 03:37:00 i Allmänt, Bokrecension,

 
 
 
 
 
Göran Greider har jag alltid gillat för att han säger vad han tycker och tänker, är inte rädd för att sticka ut hakan. Av den anledningen blev jag nyfiken på hans nyutkomna bok Bergspredikan för socialister (Ordfronts förlag, 2018). 
 
Ambitionen med den nya boken är att återgå till den klassiska socialistiska agitationen, att återinföra språkbruket som var förr, därför att det är ju språket som definierar vår omgivning och omvärld. Boken är en moralisk-politisk pamflett skriven som ett långt och eldigt tal. Greider vill ingjuta självförtroende och ny tro i en arbetarrörelse som tycks ha tappat allt framtidshopp och sin forna glöd. Han gör det på ett skarpt språk - ett ögonblicks okoncentration gör det svårt att hänga med.
 
Det är en energi i boken som lever kvar i en. Greiders bok borde vara ett måste i partiet, för precis som den ursprungliga bergspredikan är essensen av Jesus liv och lära, är denna brinnande agitativa pamflett en stark socialistisk essens.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Dhana

Jag är sjukpensionär pga en whiplashskada. Har alltid läst mycket och skulle inte klara mig utan litteraturens roll i mitt liv. Jag tar emot rec ex (endast fysiska böcker). Vill du komma i kontakt med mig? Mejla mig på [email protected] och om du vill följa min blogg så klicka på RSS-knappen som du finner längst ner på sidan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela