Ta min hand

Allmänt, Bokrecension / Barndom, Europa, Flyktingar, Livsviktigt, Mod, Mord, Sex, Smärta, Sverige, Svårigheter / Permalink / 0
 
 
 
Lisa Bjurwald har skrivit en uppföljare till sin Tills bara aska återstår. Den nya boken heter Ta min hand (Bladh by Bladh, 2017). Rebecka Born är avstängd tills vidare från Sektionen för särskilda hot (SSH) och tillbringar sin ofrivilliga semester tillsammans med sina söner i sin pappas sommarhus i Italien. Rebeckas pappa tillhör en särskild elitstyrka inom den italienska polisen och han tycker att den svenska polisen är mesar som enbart handlar efter byråkratiska regler utanhänsyn till moral och etik. Rebecka kommer snart att hålla med honom. Hon får ett tips om försvunna flyktingbarn, men tar det inte på allvar förrän ännu ett tips kommer från en källa hon litar på. Rebecka börjar nysta i härvan trots att hon är avstängd - vilket kan ha sina moraliska fördelar. Det hon upptäcker är en fasa som få av oss vet något om. Liksom Bjurwalds förra bok, så är även den här baserad på verkliga händelser. Sexhandel med barn är tyvärr en blomstrande affäroch Bjurwald levandegör det helvete som detta innebär.
 
Gillar man det svenska deckarundret så ska man absolut läsa denna bok. Den håller samma klass som de andra och står sig väl i konkurrensen!
Till top