Reinfeldts resume´

Allmänt, Bokrecension / Barndom, England, Framgång, Frankrike, Förorten, Livet, Politik, Sverige, Tyskland, USA / Permalink / 0
 
 
 
Jag är inte alls moderat, snarare tvärtom skulle man nog kunna säga, men det hindrar inte att jag inte kan se och uppskatta bra egenskaper hos människor som inte har samma politiska uppfattningar som jag. Två stycken som jag faktiskt beundrar - och sörjer att de inte är socialister - är Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt. Jag har nu läst den senares självbiografi.
 
Man får följa med på en lång resa. Barndomen skildras inte så ingående, men man får ändå en bild av hur Fredriks uppväxt har varit i ett medelklasshem. Hans politiska bana började som av en slump under värnplikten, men Fredrik var även innan dess bekant med förtroendeuppdrag, bl a i elevrådet. I och med lumpen så blev hans livsinriktning vald. Fredrik hamnade i politiken och har sedan dess aldrig kommit därifrån. Han har inte haft, vad många skulle kalla för, ett riktigt jobb.
 
Det som stör mig är inte alls Reinfeldts politiska hemvist utan hans brist på ödmjukhet! För några dagar sedan recenserade jag Janne Schaffers biografi och skillnaderna är enorma! Schaffer har, liksom Reinfeldt, träffat världens bästa inom sin genre, men till skillnad från Reinfeldt, så skryter han inte om det. Fokuset i Schaffers biografi är musiken, i Reinfeldts biografi ligger fokus på - just det- Reinfeldt. Det språk han använder är inte svårt, men lite krystat. 
 
Dock var det inte alls ontressant att läsa om Fredriks väg till toppen. En duktig och mycket kunnig karl. Synd bara att han inte är socialst.
Till top